Wandelingen

Een wandeltraject start – net zoals een coachinggesprek – met een intakegesprek (telefonisch of online). Tijdens de eerste kennismaking leg ik uit welke gunstige eigenschappen zulke wandelingen kan bieden en luister ik aandachtig naar het verhaal. De intake kan individueel zijn, maar ook in groep. In groep werken we thema-gericht en met maximaal 4 personen.

Ik bied 4 soorten wandelingen aan:

Avonturenwandeling

Creatieve wandeling

‘Heerlijk leeg’ wandeling

Stiltewandeling

De avonturenwandeling:
Een wandeling die de nadruk legt op het verleggen van de grenzen van het kind. Deze wandeling is een belevenis op zich met heel wat avontuurlijke prikkels, zodat het kind wordt gestimuleerd om daadkrachtiger en zelfverzekerd in het leven te staan.

De creatieve wandeling:
Een wandeling die de nadruk legt op het oplossen van de problemen van het kind. Tijdens deze wandeling leert het kind omgaan met allerlei diverse problemen in zijn/haar leven. Er worden creatieve gedachtepatronen gecreëerd en het kind leert ruim en relativerend denken.

De ‘heerlijk leeg’ wandeling:
Een wandeling die de nadruk legt op het leren loslaten van negatieve gedachten, situaties of stress die het kind bezighouden. Het loslatingsproces wordt op kindvriendelijke manier aangeleerd en toegepast.

De stiltewandeling:
Een wandeling die de nadruk legt op het leren vinden van rust in het hoofd van het kind. In de drukke wereld van vandaag krijgt het kind de ene stressprikkel na de ander. Tijdens de stiltewandeling leert het kind optimaal genieten van de rust en leert het de kleine dingen appreciëren waar het normaal niet op let.

Klik hier voor een consult

Wandelingen zijn bedoeld om zowel fysiek als emotioneel terug in balans te komen met jezelf.

De wandelingen kunnen plaatsvinden in een bosgebied, maar bijvoorbeeld ook aan zee of in een ander natuurgebied. Omdat wandelingen in open lucht bijdragen aan de verheldering van lichaam en geest, zijn ze ook uitermate geschikt om oplossingsgericht te leren denken. Het kind leert als het ware loskomen van de huidige situatie, kan beter omgaan met verandering en zal achteraf veel sneller stappen kunnen zetten.

Een frisse neus halen zorgt ervoor dat je een positieve bijdrage levert aan geluk en persoonlijke groei. Het is overigens zo dat kinderen op die manier met een andere gespreksvorm te maken krijgen, los van de vertrouwde leefomgeving, en ook beter kunnen loslaten. Dat brengt een kettingreactie van andere positieve voordelen met zich mee: het kind krijgt inzicht, kan zijn/haar stressniveau actief verminderen en door de blootstelling aan zon en daglicht bouwt het een stevige dosis aan vitamine D op.

Klik hier voor een consult